Jäsenhakemus

Tulosta jäsenhakemuslomake, täytä ja toimita se PITSITUVALLE: Orimattilan kehräämö, Pakaantie 1, 16300 ORIMATTILA

Jäsenyys

Yhdistykseen kuuluu noin 100 eri-ikäistä jäsentä.

Jäseneksi voi liittyä täyttämällä jäsenhakulomake, joka osoitetaan yhdistyksen johtokunnalle. Anomus käsitellään ja hyväksytään johtokunnan kokouksessa. Katso tarkemmin yhdistyksen säännöistä.

Jäseneksi voidaan hyväksyä pitsiä kutovia sekä nypläyksestä kiinnostuneita henkilöitä ja alan harrastajia tai jos henkilö on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta ja haluaa omalta osaltaan edistää Heinämaalla 250 vuotta kestänyttä kansanomaista pitsin kudontaa.

Jäsenet suorittavat yhdistykselle jäsenmaksun, jonka suuruus tarkistetaan kerran vuodessa ja se on tällä hetkellä 15,00 €.

Heinämaan Pitsinkutojat ry jäsenenä sinulla on mahdollisuus käyttää Heinämaan Pitsinkutojat ry laatumerkkiä, hankkia heinämaalaisia malleja puoleen hintaan sekä tuoda tuotteita myyntiin Pitsituvalle.

Pitsituvalla on jäsenten käytössä nappuloiden rullaamiseen puolauskoneita, vyyhdinpuu sekä kerimislaite.

Pitsityynyjä sekä nappuloita voi myös lainata kotiin. Laina-aika on 2 kk kerrallaan ja laina-aikaa voidaan jatkaa. Lainaus on jäsenille maksutonta, muille vuokra on 5 €/ vk.

Pitsituvalla on hyvä valikoima pitsiaiheisia ja jonkun verran myös muita käsityökirjoja sekä Pitsipostin vuosikerrat ja Oidfa -lehtiä. Kirjoihin ja lehtiin voi tutustua Pitsituvalla tai lainata kotiin.

Jäsenet saavat myös alennusta kurssimaksuista sekä retkistä.

Tärkeintä on kuitenkin niin jäsenten kuin muidenkin pitsinnypläyksestä kiinnostuneiden keskinäinen yhteys, yhdessä tekeminen ja osaamisen jakaminen.

Yhdistyksen jäsenenä pääset myös vaikuttamaan elävän pitsiperinnön säilyttämiseen ja kehittämiseen.