Muut tapahtumat

Nyplätään yhdessä sunnuntaina 24.9.2023
klo 12-15 Pitsituvalla.
Nyplää omaa pitsiäsi tai tule muuten vain mukaan.

Tyynykylä aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 13-15.

Elävän perinnön teemavuoden tempaus

Pitsihelmiä Heinämaalta -kirjaan on koottu pitsimalleja vuosikymmenten takaa, vanhimmat museokokoelmista. Kirjan malleissa on ohjeet nyplääjälle.

Pitsejä on aina tehty tarpeeseen ja käyttöön. Millä tavalla vanhoja hienoja pitsejä voisi käyttää tässä ajassa? Kauneutta arvostetaan edelleen. Millaisiin käyttötarkoituksiin pitsit soveltuisivat? Entä jos pitsimallin tekisikin jostain muusta materiaalista kuin pellavalangasta?

Kesän 2024 Pitsipäiville on tarkoitus koota näyttely erilaisista Pitsihelmiä Heinämaalta -kirjan mallien pohjalta tehdyistä pitseistä. Näyttelyssä voi olla valmiita töitä tai kuvia ja tarinoita mallien käytön ideoinnista ja nypläämisestä.

Näyttelyn töistä arvotaan mielenkiintoisin yleisöäänestyksellä. Pitsihelmiä Heinämaalta -kirjaa on saatavilla Heinämaan Pitsinkutojilta joko Pitsituvalta tai tilaamalla perinteinen@heinamaanpitsi.fi. Yli viiden kirjan tilaus toimitetaan ilman postimaksua.

Tartu toimeen yksin tai yhdessä toisten nyplääjien kanssa. Lisätietoja perinteinen@heinamaanpitsi.fi

Nyplätään yhdessä ja kunnostetaan pitsityynyjä 5.-6.7.2023 klo 11-17

Tule viettämään kesäistä päivää nypläyksen äärellä Orimattilan Kotiseutumuseolle (Pappilantie 4, Orimattila).

Paikalla on Heinämaan Pitsinkutojat ry:n jäseniä molempina päivinä. Nyplää omaa työtäsi tai tule muuten vain mukaan.

Voit myös halutessasi lainata yhdistyksen välineitä. Ota siinä tapauksessa yhteyttä etukäteen (perinteinen(at)heinamaanpitsi.fi), jotta osaamme varata välineistöä mukaan.

Kunnostamme tapahtumassa myös vanhoja pitsityynyjä. Tapahtuma on maksuton ja kuuluu osaksi Pähee museot -viikkoa.

Nyplätään yhdessä 19.2.2023

Orimattilan Kehräämöllä on avoimet ovet 19.2.2023. Pitsitupa on tapahtumassa mukana klo 12-15 teemalla "Nyplätään yhdessä". Samalla on tilaisuus tutustua näyttelyyn "Luonnonvärejä pitsinkudontaan"

Tervetuloa pitsityynyn kanssa tai ilman vaikka vain käymään!

Pitsikillan 35-vuotisnäyttely

Yhteinen retki ei toteudu ilmoittautuneiden vähyydestä johtuen. Mietimme nyt kimppakyytejä näyttelyyn. Jos olet kiinnostunut niin laita viestiä: perinteinen(at)heinamaanpitsi.fi